Butlletí de Novembre

XR BCN Butlletí de novembre

Estimades rebels,

Els últims 30 dies han sigut un viatge emocional per a totes nosaltres. Hem experimentat sacrifici, dolor, unitat, alegria, frustració, fatiga, eufòria i amor sense límits. Hem anat i hem tornat de Madrid, ens hem enfrontat a lesions i al arrest, hem realitzat atractives obres de art i donat la benvinguda a la lluita pel nostre futur a innombrables noves rebels--intentant conciliar de alguna manera les nostres vides, famílies, feines i obligacions.

Després d’un període d’acció tan intens, és fonamental què ens prenguem el temps per a descansar, reflexionar i recarregar piles. Així que seu còmodament, posa els peus enlaire, i contempla totes les coses increïbles que hem aconseguit en l’últim mes, i les que estan encara per vindre…

La Blue bridatge de XR Barcelona a Madrid

Amor, rabia i rebel·lió a Madrid

Al matí del 7 d’octubre, més de 100 rebels de Barcelona i centenars més de diferents racons d’Espanya ens vam passejar per els foscos i silenciosos carrers de un Madrid encara adormit. Disperses per tota la ciutat des de la nit abans, ara prenien posició i esperaven la nostre senyal, encara en els nostres caps el so de la versió que Martí Solé ha fet de 7 Nation Army.

Començava La Rebel·lió Internacional.

Rebels bloquegen el pont dels Nous Ministeris a Madrid

L’acció va començar al pont de Nuevos Ministerios de Madrid, on 300 rebels van encadenar una barca al centre del pont i van formar un cordó humà al seu voltant. Al mateix temps, centenars de rebels més van instal·lar una acampada davant del Ministeri de Transició Ecològica, en el que hi havien vistoses pancartes i banderes, tendes de campanya, una cuina, un dispositiu de primers auxilis i vàters ecològics.

En el pont, la policia va arribar quasi a l’instant i començà a desmantellar el bloqueig. La policia va respondre a la resistència No-violenta amb excessiva força en nombroses ocasions, alguns policies introduint els polzes dins dels ulls dels rebels, pressionant amb força en punts sensibles del coll i la mandíbula i retorçant braços i canells. Al final de l’acció, 40 rebels havien sigut portades a comissaria per a identificació, 3 van ser arrestades, i 10 més es trobaven de camí l’hospital per a rebre atenció mèdica per les seves ferides.

Policia desallotgen rebels a Madrid

Al Ministeri, la Blue Brigade de XR Barcelona es reunir amb les Red and Brown brigades de altres parts d’Espanya per realitzar una performance sobre l’extinció massiva. Representant inundacions, incendis i la desertificació, les brigades perseguien les rebels, que anaven disfressades d’animals, fins a les portes del ministeri, on les performers escenificaran una die-in, seguida d’una emotiva interpretació de “Somos la Rebelión”Somos la Rebelión Després es va fer el silenci, mentre una rebel sortir per a llegir amb viu sentiment la Declaració de Rebel·lió.

Llegint la Delaración de Rebel·lió fora de l'Ministeri

La resta del primer dia es va emprar dissenyant la dinàmica de l’acampada i la estratègia a seguir, incloent-hi prendre una decisió sobre si ens havíem que reunir amb Teresa Ribera, la ministra de Transició Ecològica, i amb quines condicions. Finalment, mentre queia la nit, les rebels ens vam congregar a la gespa per escoltar el primer dels concerts que tindrien lloc en els successius dies.

L’acampada va romandre davant de les portes del ministeri fin el divendres 11 d’octubre, malgrat les advertències de l’alcalde de Madrid sobre la “perillositat” dels pins de l’esplanada (que va propiciar una sempre-creativa reacció de les rebels en la forma de cançó satírica “Los Pinos Asesinos” (The Killer Pines). Al llarg de la setmana, la gespa florí amb diverses activitats tals com xerrades sobre la crisi climàtica, classes de ioga, representacions teatrals, jam sessions, concerts i tallers sobre qualsevol cosa des de corda fluixa (slacklining) fins a llenguatge de signes. La reunió amb Teresa Ribera es va celebrar el mateix dijous, al mateix temps que la rebel·lió s'estenia per tota la ciutat amb rebels de XR Barcelona ajuntant-se amb altres rebels per a una performance al davant del Museo Nacional de Ciencias Naturales i encadenant-se a les portes del Parque del Retiro.

Rebels encadenades a Retiro a Madrid

Como un rebelde describió en en aquestes paraules boniques, el què hem experimentat a Madrid, tan col·lectivament com individualment es inoblidable. I en respecte l’efecte que ha tingut, només hem de mirar al nostre voltant: a les noves rebels què es van unir a Extinction Rebellion en aquella setmana, al davant del Ministeri, o bé als vianants que van reconèixer en nosaltres la lluita per la vida que tan havien estat esperant. Si hem triomfat en alguna cosa, es en mostrar-li’s que el canvi és possible, només creient en el poder de la gent comú.

Temps de Regeneració

La importancia de la cultura regenerativa—la importancia de fomentar una cultura de resiliencia i amor que permet-hi a les rebels la participació en Extinction Rebellion sense cremar-se — es fa més evident cada dia. I quin millor moment per a la creació d’una comissió de Cultura Regenerativa que després d’una setmana de acció a Madrid?

La recentment creada comissió de Cultura Regenerativa de XR Barcelona té com objectiu infondre les pràctiques regeneratives en tot allò que fem, assegurant-nos què tot el món es senti connectat i recolzat per el moviment. Una de les primeres iniciatives de la comissió són les sessions de ioga de divendres obertes a totes les rebels. Consulta els horaris, adreces i com inscriure’s al xat del grup!

Rebels gaudeixen d'un concert a Madrid

SOS: Un Sistema de Auto-Organització

Mentre XR Barcelona creix, es fa fonamental que ens continuem organitzant eficaçment, sociocràticament i democràticament. En les properes setmanes, cadascuna de les comissions de XR Barcelona definirà les seves responsabilitats i les tasques que cada rebel individualment pot desenvolupar en elles, amb l’objectiu de promoure la presa descentralitzada de les decisions i la fàcil integració dintre el moviment. Una vegada definides i assignades, aquestes tasques regularment tindran rotació, promovent així la sostenibilitat, la divulgació dels coneixements i el aprenentatge, i mitigant l'acumulació de poder.

Si desitges fer-te càrrec d'alguna tasca específica o ser part del procés de reestructuració parla amb les teves companyes de comissió sobre com pots involucrar-te!

XR Barcelona participa a la FESC

XR Barcelona al FESC

El 26 i 27 d’octubre XR Barcelona va prendre part a la Fira d’Economia Solidària, un esdeveniment què visiten milers de persones cada any i què gira al voltant de la construcció de una economia més justa. Rebels de XR Barcelona van participar en una taula rodona amb l’objectiu de crear consciència sobre la urgència de la crisi climàtica i ecològica i per plantejar alternatives a l’economia capitalista-individualista i col·laborar amb altres moviments climàtics de Barcelona per a organitzar una performance i gestionar un stand informatiu.

Una Crida a tots els rebels internacionals

El 3 de novembre XR Barcelona va donar la seva primera reunió de benvinguda en anglès adreçada a les rebels internacionals que viuen a Barcelona. Seixanta-cinc persones provinent de països com Polònia, Suècia, Els Països Baixos, Irlanda,Alamania, i Itàlia van assistir a la reunió de benvinguda, i moltes d’elles anhelaven involucrar-se en la rebel·lió. Benvingudes a la família, rebels!

La reunió de benvinguda va ser organitzada per la nova comissió, XR BCN International, què té com objectiu ajudar les rebels internacionals, què encara no es trobin còmodes parlant en Català o en Castellà, a unir-se a XR Barcelona i trobar el seu lloc dintre el moviment. XR BCN International treballarà estretament amb altres comissions ajudant a integrar les noves rebels, així com facilitant sessions d’entrenament , xerrades i recolzament en les accions en anglès. Si desitges ajudar, no dubtis de posar-te en contacte.

Rebels internacionals assisteixin a la seva primera reunió de benvinguda a Barcelona

Jornada de tallers

L’entrenament és fonamental a Extinction Rebellion, des de aprendre els conceptes bàsics de l’acció directa no-violenta fins a les precaucions en respecte la ciberseguretat. El dissabte 9 de novembre, les rebels de XR Barcelona disposen d’un altre oportunitat de participar en un dia d’entrenament — aquest cop seguit d’un sopar i un concert! Si desitges reunir-te amb les teves companyes rebels i aprendre sobre auto-organització, cultura regenerativa, facilitar l’intercanvi de cercles i més, aquesta és l’oportunitat perfecta.

Tornem a Madrid?

És oficial: la Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP25) tindrà lloc a Madrid del 2 al 13 de desembre. Greta Thunberg està buscant un transport sostenible que la porti a través de l’oceà de tornada per poder ser-hi, i sens dubte milers de rebels de tota Europa estan planejant viatjar a la capital espanyola per tal de fer sentir les seves veus. Ens reunirem, XR Barcelona, amb elles, o ens rebel·larem aquí a casa? Ho hem de decidir nosaltres mateixes…

Això és tot en aquesta edició del butlletí de XR Barcelona. Un altre vegada, gràcies a totes les rebels que ens seguiu per la energia i l’amor que ens doneu, i la estimulant lleialtat amb el que els doneu. Descanseu, regenereu-vos i continueu venint — el món us necessita.

Ens veiem als carrers.

Amor y rabia,

XR Barcelona